dinsdag 21 september 2010

zondag 19 sept

Zo 19-9


Cedar City

Het is nog donker als we opstaan. Om 7 uur gaan de luchtballonnen starten en wij willen erbij zijn.

Gisteravond waaide het te hard om de ballonnen op te zetten, maar de verwachting is dat het vanmorgen minder zou waaien. Luchtballonnen kunnen niet in harde wind starten, dan is het risico te groot.

Net als gisteren zijn er veel kijkers. Er worden proefballonnetjes opgelaten en die hebben toch een behoorlijke vaart, het wachten is op de zon die over de berg moet komen. We staan wat te twijfelen, want we hebben het ontbijt uitgesteld. Uiteindelijk begint eentje de ballon uit te vouwen en op te zetten. Maar besluit men niet te starten vanwege de gedraaide wind. Als ze zouden starten kunnen ze geen landingsveld vinden. En als je niet kunt landen moet je niet starten, heel herkenbaar. Vliegen voor ons zelf zit er niet in vanwege de te harde wind.



We gaan uitgebreid ontbijten en ons klaarmaken voor Zion Park voor een hike. Het is een prachtige rit. In het park is het vreselijk druk. Parkeren bij de informatiebalie is onmogelijk. We kiezen zelf een route uit en vertrekken naar de hidden valley. Een leuke wandeling, eerst de berg op over een pad, maar daarna nog even lekker klauteren. Tenslotte nog even bijkomen bij een watertje en dan weer terug naar Cedar City.




















































Morgen gaan we op pad richting de kust, op weg naar Tori Pines.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten