dinsdag 21 september 2010

Dinsdag 21 Sept.

Parker Arizona naar Carlsbad California.

Ook vandaag weer een reisdag…..

We zijn op weg naar Torri Pines, een vliegstek aan de kust, zuidelijk van Los Angeles, net boven San Diego. Hier liggen de roots van het deltavliegen, het is een van eerste plekken waar met delta’s echt gevlogen werd op de wind die van de oceaan komt. Het schijnt nog steeds een druk bevlogen stek te zijn, nu vooral parapents, we zij benieuwd.

Maar eerst van Parker naar Carlsbad. We kiezen voor Carlsbad omdat het in de buurt van Torri Pines is, maar de motels zijn niet zo duur als in Torri Pinnes. Erik heeft gisteren via de computer een motel geboekt, we voeren het adres in in de Tom Tom, veranderen de route een beetje omdat we niet via L.A. willen en gaan op pad.

Het is nog steeds heet. Waar het in Bishop en Richfield ‘s nachts nog behoorlijk afkoelde, bleef het ’s nachts in Parker erg warm.

Der reis gaat over de Colorado rivier,





















door nog meer dessert,












langs spoorlijnen met “graffity”
















Onderweg tanken we op een plek die Chiriaco Summit heet. De familie Chririaco begon daar en 1934 een tankstation, toen de dirt road verhard werd tot Highway 10.

Onze aandacht werd daar getrokken door een oude auto.















Toen we die wat van dichterbij bekeken werden we uitgenodigd om in een garage te komen kijken, waar nog een oude auto stond, plus nog wat motorblokken posters en onderdelen. De eigenaar restaureert oude Fords en racet er ook mee onder andere op zoutvlaktes in Utah. Hij zat vol leuke verhalen. De auto buiten gebruikt hij dagelijks.



We rijden verder via Dessert Springs, een oase in de woestijn, waar veel mensen wonen die in Sillicon Valley werken, dus geld genoeg en dat is wel te zien aan de fraai onderhouden huizen en bermen langs de kant van de weg.









We stoppen nog eens langs de kant van de weg en komen tot de ontdekking dat granaatappels aan een boom groeien.





























In de Laatste 50 mijl daalt de temperatuur van 95 gr F naar 65 gr F. De temperatuur drop komt van zeewind. Voor ons voelt dat koud.

We stoppen in Carlsbad, bij de Ramada Inn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten