vrijdag 17 september 2010

Zondag 12 sept

Uitslapen, eindelijk! Rustig een kopje koffie en plannen maken voor volgende week. Het weer is hier prachtig maar de wind is niet echt geschikt voor de geplande lange vluchten. We zijn op zoek naar andere mogelijkheden in andere staten, Arizona, Nevada, Idaho, Utah.
We hebben het motel voor nog 2 nachten geboekt, we gaan vandaag nog eens kijken bij Piute en morgen nog een keer naar Walt’s Point voor de lange afstand vlucht. Dat is tot nu toe nog niet gelukt, want tja het weer moet wel perfect zijn om die vlucht te kunnen maken. De rit naar Walt’s Point is dodelijk saai en dus niet echt iets om naar uit te kijken als het weer niet geschikt is voor die ene speciale vlucht. Het is namelijk mogelijk om ‘ smorgens vroeg met de zon nog in het oosten van Walt’s Point naar Bishop te vliegen, daar het dal over te steken als de zon voorbij het zuiden draait en dan op de west-helling door te vliegen naar het noorden en zo meer dan 100 miles te vliegen. Echter het is geen standaard vlucht, de omstandigheden moeten wel optimaal zijn.

Maar voor vandaag eerst naar Piute. Een ruige stek met prima mogelijkheden. Shawn een Canadese parapenter gaat ook mee. Hij heeft zich een zelfde auto (wel 4x4, geen low gearing) laten verhuren als wij en zit dus met hetzelfde probleem dat hij er niet mee de berg op kan op de meeste stekken hier. Maar gelukkig brengt de auto van Paula en Wayne wederom uitkomst.

We rijden rond 2 uur naar het landingsveld van Piute en Flynns. Er staat een harde wind, te hard om te kunnen vliegen, we besluiten het om 4 uur nog eens te proberen. We hebben een paar uur vrij om wat te lummelen bij het motel. Om 4 uur lijkt het bij het motel echt wat minder te waaien, dus vol enthousiasme rijden we naar het landinsveld. Shawn staat ons op te wachten in een flinke wind. Omdat we toch een geschikte auto hebben besluiten we Flynns op te rijden.


















 
Boven buldert de wind en weten we zeker dat vliegen er niet meer in zit. We spelen nog even met struikjes en petten en nemen maar een biertje. Vandaag was geen vliegdag.
 






















We proberen het morgen wel op Walts point. De voorspellingen zijn goed.
Shawn stelt voor om te gaan eten bij de sushibar, en dat blijkt een zeer geslaagd idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten