zaterdag 25 september 2010

woensdag 22 sept

Wo 22-9


Carlsbad, Torrey Pines

Vandaag hebben we een motel met ‘hot breakfast’. We zijn het niet meer gewend en vergeten het bijna. We gaan voor de zelfgebakken wafels, donuts met jam en cereals. Het smaakt prima. Bij een ontbijt op vakantie moet je altijd maar afwachten wat ze lokaal daar van vinden. Een continental breakfast betekende tot nu toe koffie, oranje gezoet sap en een vruchtenmuffin. Wij vinden het wat karig, maar hier in Amerika is het standaard. Je ziet het op veel Motelborden erbij staan.

Vandaag hopen we te vliegen op Torrey Pines! Dit is een historische plek. Thuis liggen de films met de helden van toen, die aan de wieg stonden van het ongemotoriseerde vliegen. Alles kon toen nog of moest nog worden bedacht.






































Het gaat er nu wel een beetje anders toe. We treffen een prachtig grasveldje hoog boven de kust (klif ca 90 meter hoog), een cafe/shop en toiletten. We melden ons aan in het cafe en krijgen een boekwerk om te tekenen voor alle bedachte en nog niet bedachte risico’s waarop iemand ze aansprakelijk zou willen stellen. We betalen het daggeld. Vervolgens krijgen we een instructievideo over de site! Dan mogen we nog een fluitje kopen om iedereen weg te blazen (als je wilt starten of landen) en is het tijd om op te gaan bouwen.

Erik is nog net op tijd klaar en kan een startje maken. Hij vliegt een paar keer langs de rand en merkt dan dat de wind zwakker wordt. Hij besluit te landen voordat hij eruit zakt en de trap vanaf het strand moet nemen (90 meter!) Coen en Cornelia zijn te laat met opbouwen, maar de voorspellingen waren meer wind in de middag, dus we wachten gewoon af. Ondertussen is er genoeg te zien: de parapenters, de vogels, de modelzwevers, kiters, surfers, helikopters, Jachtvliegtuigen, dubbeldekkers, naaktzonners en ga zo maar door. Het is een echte toeristen stek, maar het pilotengebied is goed aangegeven. Monica besluit wederom om niet te vliegen, als ze zo doorgaat komt ze zonder vliegen thuis. Hopelijk volgend jaar beter.

Helaas wordt de wind niet beter, dus inpakken maar. De voorspellingen geven te zachte wind voor Torrey Pines, dus we gaan wat nieuws bedenken. Echter ook na een voortreffelijke Mexicaanse hap bij Jaws weten we het nog steeds niet.

We gaan naar bed zonder plannen! Dat is voor het eerst, wat zal er van ons worden????

Geen opmerkingen:

Een reactie posten