vrijdag 17 september 2010

Richfield
Vandaag eindelijk weer een vliegdag! De weersvoorspelling was gisteren zwakke zuidwestelijke wind en volgens een lokale parapiloot zouden we goed kunnen vliegen vanaf Monroe Piek.
Eerst landingsveld bekijken, vaantje neerhangen, het is een mooi veld.
Berg op naar boven Jef heeft het ons goed uitgelegd en gecombineerd met de Tom-Tom is het makkelijk te vinden, maar het is een lange dirt road, het kost wel een uur om boven te komen. Mooie rit met gele en rode vlekken van de bomen in de herfst en de nauwe doorgang.
Onderweg naar boven komen we een enorme kudde schapen tegen zonder herder, wel met een paar honden.
Boven op de berg, stenen. Maar verder vriendelijke start. Het landingsveld is net niet te zien. Het hoogte verschil is 1750m Het landingsveld(de vallei) ligt op 1650 meter, zodat we starten op 3400 meter! De lucht is het dus al behoorlijk dunner, wat het starten niet makkelijker maakt.
Erik en Coen bouwen rustig op.















De wind komt mooi van voren en Erik start als eerste. Hij klimt makkelijk boven start uit.































Als Coen aan de start staat valt de wind een poosje weg als er weer mooie wind van voren komt start ook hij, maar hij vind onvoldoende lift voor de start en vliegt richting dal. Verdere voor de start vind Coen een bel die hem langzaam om omhoog brengt. Een maal boven de start gaat het sneller omhoog naar 4400meter. In middels is gebleken dat Erik wel kan zenden over de radio, maar niet kan ontvangen. Erik is naar het zuiden gevlogen, Coen vliegt naar het noorden naar de volgende piek die zo’n 5 km verderop ligt daar gaat het omhoog tot 4700 meter! Toch maar goed om de zuurstof mee te nemen anders hadden ze ’s avonds vast dikke koppijn gehad.
Na dik uur gevlogen te hebben land Erik op het vooraf bekeken veld. Een uur later land ook Coen daar.
Cornelia en Monica rijden de auto naar het landingveld. Cornelia heeft sjans met 3 quatrijders.

Weer schapen over de weg, ditmaal met herder en paard.

  
Op het landingsveld blijkt Erik al geland en Coen net op final te zitten.
Inladen, boodschappen, salade eten. Plannen maken, we willen ons graag aansluiten bij een lokale wedstrijd (voor para’s), we besluiten nog een dag langer te blijven. Bij de receptie van het motel blijkt dat onze kamers al verhuurd zijn. Komende week is er een bijeenkomst van Quad-rijders, het wordt drukker in het motel. Als we nog een extra nacht willen blijven zullen we van kamer moeten wisselen, hetgeen we morgen dus gaan doen.

1 opmerking:

  1. Hey lieverds in the US of A!! Goeie verhalen en prachtige foto's. Naar het zin, dat kan niet anders. Hier alles goed, geen nieuws. Geniet, maak er nog wat moois van en vlieg!!!! We blijven volgen, groetjes Will en Nienke

    BeantwoordenVerwijderen