zaterdag 25 september 2010

Vijdag 24 sept

Santa Barbara

Een echte toeristenstad met veel winkeltjes en eettentjes. We hebben al contact gehad met enkele locale piloten en Monica wil wel kijken op de traininghill van de locale school. Dat komt mooi uit want daar moeten ook de zuurstofflessen worden afgeleverd.

Deze trainingsheuvel is een droom voor elke schoolhouder. Ongeveer 75 meter hoog met een laminaire zeewind en een landingsveld direct eronder. Met de bus halen ze de cursisten weer op die niet hoeven in te pakken, maar pakken gewoon hun scherm op en stappen zo in de bus voor de volgende start. Monica kan ook gebruik maken van de faciliteiten, vol enthousiasme pakt zij dan ook uit, want dat vlieggevoel is toch wel erg weggezakt en moet weer even wakker worden gemaakt. Daar is deze stek uitstekend voor. Eerst wat opzetoefeningen en als alle cursisten gestart zijn vliegt Monica er achteraan. Coen en Cornelia besluiten om de stad te gaan bekijken, Erik maakt de foto’s en Monica geniet van een zeer prettig veld om weer even te oefenen. Waarom hebben ze deze voorzieningen toch niet in Nederland?? Daar is het altijd modderen met een onhandig veldje waar de wind altijd uit de bomen lijkt te komen.

 





 









Na 4 startjes is Monica tevreden, de techniek matched weer met werkelijkheid en mogelijkheden. En het is toch wel erg warm vandaag met al die kleren en een helm.

Coen en Cornelia hebben ondertussen een leuk restaurant gevonden en een paar leuke winkeltjes waar we beslist samen nog even heen moeten. Toevallig is het weer Mexicaans. Waarom zijn dat toch de leukste en gezelligste tentjes?? Voor morgen hebben we een afspraak met een locale piloot. Hopelijk brengt hij ons naar een goede start.

Alle landingsvelden in Santa Barbara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten